یکشنبه 17 تیر 1403 - 5:21 قبل از ظهر

نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



ارسال پاسخ
تعداد بازدید 66
نویسنده پیام
mohsen آفلاین


ارسال‌ها : 160
عضویت: 7 /8 /1392
تشکرها : 19
تشکر شده : 5
3 اشتباه که باید تصحیح شوند تمرین

تصویر: http://fifaday.ir/wp-content/uploads/2014/06/Mistakes.jpg

انسان ها در دراز مدت و درست در هنگامی که نیازمند تصمیمات درست و سودمند هستند، متأسفانه به دلایل تقریبا همه گیری دچار اشتباه می گردند. با خواندنی ها همراه باشید تا 3 اشتباه بزرگ که تمام انسان ها مرتکب می شوند را با هم مرور کنیم:

1 – ناتوانی در جلوگیری از ضرر بیشتر
ضرب المثل معروف خودمان که هشدار می دهد «ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است» درکی است تجربی که ما به آن رسیده ایم. درکی که در واقعیت، عمل کردن به آن دشوار است. از دانشجویی که سالها زمان و پول صرف تحصیل در رشته ایی کرده که در بین راه فهمیده است نه تنها علاقه ایی به آن ندارد بلکه از آن متنفر است ولی همچنان ادامه می دهد تا عمل ساده رفتن به رستورانی گران که غذای بدی هم آوردند ولی برای آنکه جلو ضرر را بگیریم تا آخرین لقمه آن را می خوریم و هزاران تصمیم مثلاً منطقی که اتخاذ می کنیم و ادامه آن باعث ضرر است ولی فکر می کنیم خود عملِ تداوم، از ضرر خواهد کاست. پس از امروز چشم هایتان را بیشتر باز کنید، اگر کمی فکر کنید و در مورد اعمال روزانه تان حساب شده تر گام بردارید مسیر جدیدی به سوی موفقیت خود ترسیم کرده اید

2 – تکیه به اولین اطلاعات به دست آمده
برنده جایزه نوبل، روانشناس امریکایی Daniel Kahneman و Amos Tversky برای نشان دادن این خطای ذاتی بشر دست به یک تحقیق تجربی زدند تا نشان دهند چگونه ذهن خطاکار بشر بر اساس دریافت داده های اولیه، بدون دقت لازم، به طور خودکار، افکارش را سمت و سو می دهد.

آنها با درست کردن یک چرخ « شانسی» که اعدادِ صفر تا صد بر روی آن نوشته شده بود ولی طوری تنظیم شده بود که فقط بر روی دو عدد ۱۰ و ۶۵ می ایستاد توانستند تصویر دقیقی از این خطای مداوم بشری به دست دهند. آنها سپس، از شرکت کنندگان که نمی دانستند چرخ شانسی همیشه فقط بر روی یکی از دو عدد موجود در بین ۱۰۰ عدد خواهد ایستاد سئوالاتی را مطرح می کردند.

روانشناسان فوق از شرکت کنندگان در سنجش می خواستند تا بر اساس عددی که به دست آوردند به این سئوال پاسخ دهند که آیا « تعداد کشورهای افریقایی سازمان ملل بیشتر از عددی است که با گردش چرخ شانسی به دست اورده اند یا کمتر؟»

همه شرکت کنندگانی که عددِ گردونه برای شان بر روی ۱۰ ایستاد حدس ناخودآگاه ( و خطاکارانه) شان این بود که کشورهای افریقایی حدود ۲۵ درصد اعضای سازمان ملل را تشکیل می دهند و همه کسانی که به عدد ۶۵ در چرخ شانسی دست یافتند تعداد کشورهای افریقایی را ۴۵ درصد تخمین زده اند.

دکتر Daniel Kahneman در کتابش « فکر کردن، سریع و آهسته» در باره این خطای عمومی می گوید: « چرخ شانسی قاعدتاً نمی تواند اطلاعات درستی برای یک تصمیم منطقی ارائه دهد ولی چون بشر ناخودآگاه تحت تاثیر سریعِ اطلاعات اولیه ایی است که به دست آورده و معمولاً غلط و ناکافی، به اندیشه و تصمیم اشتباه تن می دهد.»

پس همیشه هرگاه با دیدن یک اتفاق سریع در حال تصمیم گیری بودید، کمی درنگ کنید، به خودتان بگویید چند ساعت دیگر در مورد این موضوع تصمیم گیری می کنم، باور کنید که با امتحان کردن این روش به آن ایمان خواهید آورد و بسیاری از مشکلات زندگی تان حل خواهد شد.

3 – برای من اتفاق نخواهد افتاد
افراد به طور غریزی فکر می کنند که اتفاق بد نصیب آنها نخواهد شد. همه افرادی که به منطقه جنگی اعزام می شوند با آنکه شانس خطر را بیشتر می دانند ولی فکر می کنند خودشان در معرض ریسک کمتری خواهند بود. درست مثل همه هزاران راننده ایی که هر روز در تمام کشورهای دنیا جانشان را در تصادفات از دست می دهند. همین خطای همیشگی است که سیگاری ها را با وجود اینکه مطمئن هستند سیگار برای سلامتی آنها مضر است، باز هم به کشیدن آن ادامه می دهند.
پس هرگز فکر نکنید که برای شما اتفاق نخواهد افتاد. داشتن تمرکز و هوشیاری در هر لحظه شما را فردی تیز بین و مصمم خواهد کرد.

تمرین :
پس حالا که باور دارید با جلوگیری کردن از 3 اشتباه بدیهی بالا می توانید شرایط موفقیت و پیشرفت خود را فراهم کنید. تنها به مدت یک هفته مراقب باشید که سه اشتباه بالا را مرتکب نشوید.

1. به یاد داشته باشید اگر هوشیار نباشید، برای شما هم اتفاق خواهد افتاد. پس تیزبین و با برنامه باشید.

2. با اطلاعات اولیه، فوری و در لحظه تصمیمی نگیرید. مدتی صبر کنید و همه جوانب کار را بررسی کنید. قطعا از این کار خوشتان خواهد آمد.

3. جلوی ضرر بیشتر و اشتباهات مداوم خودتان را بگیرید. اگر فکر می کنید این شغل مناسب شما نیست و توانایی های بیشتری دارید، همین حالا اقدام کنید، نه اشتباه نکنید، منظورم نیست که استعفا بدهید، بلکه یک برنامه فشرده برای ارتقا خودتان برنامه ریزی کنید. ( از این وب سایت کمک بگیرید) به دنبال شغل مناسب خود بگردید و یا جایگاه شایسته ای برای خودتان در سازمان کنونی تان درخواست کنید.


امضای کاربر :
http://RP30.rozblog.com
تو هم عضو شو!
و دانستنی ها و مطالب جالبی رو که پیدا می کنی برای همه بذار تا استفاده بکنن!
کامپیوتر***تلفن همراه، تبلت و سایر وسایل دیجیتالی***مذهبی***فرهنگ و هنر***دانلود کتاب و مجلات***درس و دانشگاه***علمی و پزشکی***ورزش***عمومی

از اینجا ثبت نام کن.
شنبه 31 خرداد 1393 - 12:21
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ
پرش به انجمن :